Nyáron ismét Olaszország!

Már nagyon vártam, hogy ismét ellátogathassak Olaszországba. Legutóbb is annyira jól éreztem magam. Csodálatos az az ország, a városok lenyűgözőek. Mindig elámulok azon, hogy mennyire ízlésesen tudják összeegyeztetni a régit az újjal. Teszik ezt az építészetben, az ételekben és a vendégszeretetben.

Már megbeszéltük azt is, hogy melyik hétvégén indulunk, miket fogunk megnézni, és merre megyünk esténként szórakozni. Az egyik kedvenc zenekarom is pont akkor fog a környéken zenélni, úgyhogy mondtam, hogy kötelező azt is beiktatni a programba. Nagyon hálás vagyok a barátnőmnek mindazért, hogy ezt így leszervezte, és persze első sorban azért, hogy meghívott minket magához. Nekünk egyetlen egy dolgunk lenne, mégpedig eljutni odáig. Már nagyon közel van az indulás időpontja, úgyhogy arra az elhatározásra jutottunk, hogy megnézetjük a kocsinkat, annak érdekében, hogy biztosra tudjuk, minden rendben van vele. Szerencsére semmi probléma nem volt, egyedül arra figyelmeztettek minket, hogy cseréljük le a téli gumikat nyárira, hiszen most már itt a jó idő, és Olaszországban amúgy is melegebb van. Mi sem lehetne egyszerűbb, mint hazamenni és megtenni ezt. Nagyon boldogak voltunk, hogy csupán erről van szó, így nyugodt szívvel neki vághatunk az útnak. Aha, csakhogy amikor hazamentünk és elővettük a gumikat, akkor láttuk, hogy ezek már használhatatlanok. Jobban mondva használhatók, de eléggé veszélyes lenne velük közlekedni.

Kerestünk egy oldalt, ahonnan lerendelhetjük az új gumikat. Két fontos szempontunk volt ezen a téren: megbízható termékeket forgalmazzon, és legyen házhozszállítási lehetőség. Megtaláltuk ezt: gumidiszkont.hu/nyari-gumi. Ez az oldal a várakozásainkat is felülmúlta. Láttuk, hogy rengeteg terméket forgalmaznak. Csak nyári gumik terén szám szerint 4720-at. Persze ebbe beletartoznak a nagyobb járművek számára gyártott gumik is. A keresőben be lehet állítani, hogy leszűkítse a találatokat, így az embernek nem kell végig néznie ezt a rengeteg terméket, hanem csak azt a párat, ami szűkítés után megmaradt. Így már a választás is sokkal egyszerűbb volt. Miután megtaláltuk a kocsink és pénztárcánk számára ideális négy gumit, behelyeztük őket a kosárba. Ezt követően regisztráltunk, majd meg is rendeltük. Nagyon gyors és egyszerű folyamat volt. Pár fontosabb adatott kellett csak megadnunk, és biztosítottak, hogy ezekkel nem fognak visszaélni. Fizetés szempontjából lehetséges a banki átutalás, vagy az átvételkor történő kézpénzzel való fizetés. Én jobban szeretem a kézpénzes megoldást, de a párom meggyőzött, hogy a banki átutalás sokkal egyszerűbb és egyáltalán ne rizikós. Hát jó, végül is az ő számlájáról fogják levenni a pénzt.

Lehetséges Budapesten több szervizben is a gumik átvétele, a legtöbb helyen mondjuk feltétel a szerelés is, de mi szerencsés helyzetben vagyunk, mivel a párom a barátaival mindig egy-kettő megoldják a kerékcseréket. Azért nem szakértő embernek még megfelelő eszközökkel sem a legegyszerűbb feladat, de így a barátokkal mindig gyorsan megy a munka. Hamarosan megérkeznek a nyári gumiabroncsok, és teljes biztonságban vághatunk neki az olaszországi utunknak.

A lényeg, hogy ez az apró probléma is megoldódott, remélem nem is fog már más közbeszólni.

Szóval készülj Olaszország, mert ismét jövünk!