Eladó házat vettünk

A férjem Olaszországban született. Ilyenkor mindenki úgy meglepődik, amikor mondom, és csodálkozva kérdezik, hogy: akkor olasz? Én pedig mindig mondom, hogy nem, magyar, csak ott született. Ugyanis még régen az anyukája és apukája az esküvőjük után úgy döntöttek, hogy kiköltöznek Olaszországba. Mindketten megtanulták a nyelvet, dolgoznak, és mai napig imádják az olasz tengerpartot. A férjem, Gazsi pedig egyszer leutazott a nagyszüleihez, akik pont abban a faluban éltek, ahová mi költöztünk. Így ismerkedtünk meg. Illetve, egészen pontosan úgy, hogy volt egy falunap, amire mindkettőnk nagymamája elrángatott, és mivel a nagyik ismerték egymást régóta az idősek klubjából, így bemutattak minket is egymásnak. Természetesn mindketten irtózatosan nagy zavarba voltunk, aztán elkezdtünk beszélgetni, és rájöttünk, hogy több közös van bennünk, mint ahogy sejtettük. Ő aztán egyre többet kezdett el lejárni a nagyihoz, és reménykedtem benne, hogy miattam is jön. Találkozgattunk, járni kezdtünk egészen addig, míg végül úgy döntött, hogy megkéri a kezem. Nagyon romantikus volt. Eldöntöttük, hogy egyszerű esküvőt szeretnénk csak a legközelebbi barátokkal és ismerősökkel, és a pénzt inkább egy közös ház vásárlásába fektetnénk. A párom szülei nagyon ellenezték, hogy itt vegyünk házat, szerintük Magyarországon sanyarú sorsunk lesz, de én megmondtam Gazsinak, hogy nem szeretnék elköltözni, mivel itt vannak a barátaim és a családom, meg a munkahelyem, a karrier lehetőségeim is. Ő ezt megértette, és abban egyeztünk meg, hogy veszünk valahol egy olcsó kis kecót, ahol majd gyerekeket nevelhetünk és állatokat tarthatunk.

És amit én elhatározok az úgy is lesz, tehát így lett. Neki láttunk a ház keresésnek. Mivel sokáig nem találtunk olyat, ami tetszene, és elég olcsó is lenne, így segítséget kértünk. Az egyik barátnőm, Tilda ajánlotta, hogy nézzünk meg az eladó házakat a nextapro.hu-n. Bevallom, még sosem hallottam erről a weboldalról, de úgy gondoltam, egy próbát megér. Beütöttem a honlap címét, és egy letisztult, egyszerű és könnyen kezelhető oldalon találtam magam. Ingyen, gyorsan és egyszerűen lehetett hirdetni. Nem kellett foglalkozni a regisztrálással sem a hirdetés feladás, sem a böngészés esetében sem. Az eladott dolgok után pedig nem kellett jutalékot fizetni. Az oldalon csalószűrő rendszer is működött, valamint hasznos tanácsokkal láttak el, hogy hogyan tudjuk elkerülni az átveréseket. Ennek nagyon örültem, mivel az online térben is lehetnek csalók, és fontosnak tartom az ilyesfajta, oktató jellegű bejegyzéseket.

Aztán elkezdtem böngészni, és nagyon hamar találtam, gyönyörű szép eladó házakat egész olcsón. A legtöbb hirdetés korrekt és teljes körű volt. Azaz irányár, méret, elosztás és képek is voltak szinte mindegyiknél. Nem is kellett sokáig keresgéljek, míg végül ráakadtam a tökéletes házra.

Azonnal írtam a hirdetőnek, és rohantam Gazsihoz, kiáltozva, hogy “Megtaláltam! Megtaláltam”. A ház Gazsinak is nagyon tetszett, és már akkor kijelentette, hogy ha élőben is ilyen jó, és tényleg megfelel a ház a leírtaknak és a képeknek, akkor megvesszük! Repesedtem az örömtől. Hihetetlenül jó fej vőlegényem van, vagy csupán csak ennyire egyezik az ízlésünk? A hirdető szerencsére hamar válaszolt, és pár hét múlva már mentünk is megnézni a házat. Egyszerűen azt kell, hogy mondjam, hogy még szebb volt, mint a képeken! Egy kép nem adta vissza azt a csodát, ahogyan az álom házunk kinézett. Gazsi látta a fejemen az elégedettséget, így a körbevezetés után így szólt a hirdetőhöz:

  • Megvesszük.
  • Hogy micsoda? – csodálkozott.
  • Ha nekünk adja, megvesszük ezt a házat. A menyasszonyomnak tetszik, az ő boldogsága pedig a legfontosabb nekem. Így hát megvesszük.

A hirdető elmosolyodott, majd bólintott:

  • Rendben. Elkészítem egy pár nap múlva a szerződést, és elküldöm maguknak. Örülök, hogy így döntöttek.
  • Mi is! – mondtuk csillogó szemekkel.

Anyóspajtásék nem örültek a hírnek, még bíztak abban, hogy Gazsi meggondolja magát, és Olaszországba költözik mégis. De nem így lett. A házat meg mihamarabb megvettük, hogy az esküvő után azonnal költözhessünk is be. Harcolni kell az álmainkért!