Olasz-magyar barátság két keréken

Tavalyelőtt nyáron sikerült végre eljutnunk párommal az egyik híres olaszországi underground zenei fesztiválra, ahol megismerkedtünk egy kedves olasz párral. A barátom sokat járt ki régebben Olaszországba a szüleivel, így neki ismerős volt a terep, de nekem ez volt az első látogatásom a gyönyörű múlttal rendelkező országban. Sajnos idő és pénz szűkében nem tudtunk olyan hatalmas kirándulásokat, városnézéseket rendezni, de a párnak köszönhetően megismertük a kisvárost és környékét. Talán azt tudjátok, hogy kint hatalmas kultúrája van a motorozásnak, főként robogózásnak. Sokkal könnyebb két keréken közlekedni a túlzsúfolt városokban, mint autóval, így már egészen fiatal koruktól robogóval közlekednek a bölcsebbek.

A páros is robogón érkezett a fesztiválra, majd rávettek minket, hogy mi is béreljünk egyet, és megmutathatják így végre, hogy milyen csodás környéken is vagyunk. Így is tettük, és tényleg csak ámultunk és bámultunk a gyönyörű helyeken. Azonban ami nagyon zavart, mivel kint nem kötelező a bukósisak, vagy csak egyszerűen azt feltételezték rólunk, hogy ha robogónk nincs is, akkor is legalább bukósisak tulajdonosok vagyunk, így végig sisak nélkül közlekedtünk. Nagyon rossz volt, mert minden irányból borzolta a hajamat a szél, amit rendkívül gyűlölök.

Az olaszországi kalandozásunk után meghívtuk magunkhoz a párt, egy hasonló zenei fesztivál apropóján, és elhatároztuk, hogy mi is robogón mutatjuk meg nekik a fővárost és a környék gyönyörűségeit, nevezetességeit. Igen ám, itt még bérelni sem kellett robogót, mert a baráti társaságban szerencsére több kétszemélyes jármű is van, viszont azzal nem kalkuláltunk, hogy hazánkban kötelező a bukósisak. A barátaink is kicsit megrökönyödtek ezen, ugyanis egyáltalán nem úgy készültek pénzzel, hogy még bukósisak vásárlás is beleférjen. Tanakodtunk hosszasan, hogy el tudnánk-e kérni ismerősöktől összesen 4 bukósisakot, de aztán rájöttünk, hogy sajnos azt nem szívesen adja kölcsön az ember senkinek. Kettőt végül nagy nehezen sikerült szereznünk, öcsémtől, meg egy gyerekkori baráttól, de az még kevésnek bizonyult. Órákat böngésztem a neten, mire egy hatalmas bukósisak akcióba botlottam. Olyan akciósak voltak a sisakok, hogy igazából még négy bukósisakot vásárolhattunk volna. Mivel már csak kettőre volt szükségünk, megbeszéltük párommal, hogy akkor a vendégeknek veszünk 1-1 sisakot és azt ajándékként haza is vihetik, mi pedig használjuk a kölcsönzött darabokat.bukósisak akció

Ez a bukósisak akció mentette meg a pár napos nyaralását ennek a két embernek, ráadásul hihetetlenül gyorsan beszerezték a kiválasztott darabokat, és már másnap lehetőségünk is volt átvenni azokat. A bukósisak akció végül igazán eredményesen zárult, mert amikor bementünk az üzletbe átvenni a rendelést, akkor a barátaink megörülve az alacsony áraknak, rengeteg motoros holmit gyűjtöttek be a boltban. Amikor azokat mind magukra öltötték, elég karácsonyfa hatásúvá váltak.

Sikeresen és elégedetten zajlott hát az ő pihenésük is, és nagyon hálásak voltak nekünk a vendéglátásért és a sok kedvességért. Remélem jövőre is eljönnek, csak akkor majd előre jelezzük nekik, hogy a bukósisakokat otthon ne hagyják.