Kirándulni kisgyerekkel

Kis korom óta járom a külföldi országokat, különböző nyaralások kapcsán. Eleinte a szüleim vittek, aztán elkezdtem egyedül és a barátaimmal utazni. Már az összes kontinensen volt szerencsém járni (kivéve természetesen az Antarktisz, ha azt is annak számítjuk). Aztán, amikor férjhez mentem, életem párjával szintén folytattuk ezt a jó szokást (ami egyébként az egyik közös hobbyink is). Kedvenc országom is van már: Olaszország. Szinte minden évben ellátogatunk ide, a nászutunkat is itt töltöttük. Általában ez úgy szokott kinézni, hogy valahol egészen délen töltünk néhány napot a tengerparton, aztán még néhány napot Rómában, ami szerintem a világ legszebb városa. Mindezt pedig az olasz Alpokban zárjuk. Történt már, hogy Olaszországon belül ugyanoda mentünk vissza, de legtöbbször itt is új helyeket keresünk.

Amikor terhes lettem a gyerekemmel, nem voltam hajlandó lemondani erről a csodás hobbiról. Úgy gondoltam, hogy természetesen nehéz kisgyerekkel kirándulni indulni, de nem lehetetlen. És igazam volt. Ez alkalommal viszont nem repülővel mentünk a rengeteg cucc miatt, hanem autókáztunk egyet. Ljubljanában tartottunk egy egyéjszakás pihenőt, aztán megérkeztünk Velencébe. Csodás érzés volt, hogy nem kell lemondanom a nyaralás élményeiről a fél éves gyerekem miatt. És mivel a férjemmel mindketten gyakorlott utazok voltunk, könnyen össze tudtuk pakolni és gördülékenyen ment az utazás. Egy dologgal voltunk csak gondban az utazás előtt.

Addig egy örült nagy, kompakt babakocsit használtunk, amit ajándékba kaptunk a terhességem alatt, de tudtuk, hogy ez nem lesz a segítségünkre, ha magunkkal visszük. Majdhogynem el fog foglalni minden helyet a csomagtartóban. Tehát vennünk kellett egy új babakocsit. Sokat gondolkodtunk, hogy honnan vásároljunk és milyen típusú kocsit. Végül is egy sport babakocsi mellett döntöttünk, amit egy webshopon találtunk. Először csak babakocsit nézegetni választottuk az internetet, nem terveztünk onnan rendelni, de aztán, amikor rátaláltunk erre a webshopra, megváltozott a véleményünk.

A babakocsi, amit megrendeltünk, és ami sikeresen végig kísért minket a kirándulásunkon (és remélem még sok másikon is végig fog kísérni) nagyon apróra összecsukható. Az üléssel együtt lehet összehajtani a vázat, és alig foglal helyet. Tökéletes utazásra, hiszen jól elfér az autóban, és könnyen össze- és szét lehet hajtani. Ezen kívül az is nagyon megtetszett az általunk választott babakocsiban (és hasznunkra is volt), hogy hátra lehet engedni a hátát, amitől tulajdonképpen kiegyenesedik a sport babakocsi és lehetővé teszi a gyereknek, hogy kényelmesen aludjon benne. A kupolája pedig megnagyobbítható, de alapból is nagyon jó védelmet nyújt, amire igazán szükség van, főleg Olaszországban, ahol sokkal jobban tűz a nap, mint itthon. Szóval ezzel a babakocsival mentünk el kirándulni és teljesen elégedettek voltunk a szolgálatával, még a nehéz, esetleg lépcsős terepeket is könnyen bírta. Azt hiszem nagyon jól döntöttünk, hogy megvásároltuk. Be vallom azt is, habár nagynéném biztosan nem örülne, ha hallaná, hogy amióta haza jöttünk, nem is használtam a másik, monstrum babakocsit (nagynénémtől kaptuk). Egyáltalán nem éreztem szükségét, hiszen ez a kis és könnyű sport babakocsi minden elvárásunknak megfelel.