Olasz minőség itthon is

Az olaszok sok mindenről híresek, és még aki nem is ismeri annyira az országot, vagy még sosem járt ott, még az is fel tud sorolni legalább egy tucat dolgot, ami az olaszoktól származik. Ott vannak rögtön az ételek, mint a pizza, a sok különböző féle tészta, amik közül van, amit az olaszok nem is nagyon esznek, mint az a milánói, amit mi ismerünk. Na olyat nem nagyon találnánk egy valódi olasz étterem étlapján, de ezt persze kevesen tudják. Ezen kívül vannak a desszertek, mint a tiramisu, meg persze az olasz kávé is nagyon híres, még külön van olyan típus is, amit hiába nem Olaszországból hoznak, mégis úgy reklámozzák, hogy olasz módszerek szerint pörkölték. De persze nem akarok leragadni az ételeknél, mert annál ennek az országnak sokkal színesebb a kultúrája.

Az ételek mellett amiről az olaszok még nagyon híresek, az az olasz divat. Számos híres divatház és tervező származik ebből az országból, és még egy jelentős divathetet is rendeznek ott. Talán Párizs mellett ez a divat másik legfontosabb helyszíne. Ahogy más nagyvárosokba is sokan a keresett árú cikkekért mennek, úgy például valaki Rómába és Milánóba is főleg azért megy, hogy vásárolgasson. Lehet, hogy valakinek ez furcsának tűnik, de sok embernek fontos az öltözködés, és külföldön is nem csak a múzeumokat meg a templomokat meg a várakat nézi, hanem a kirakatokat is, és járja a boltokat, hogy találjon egy olyan darabot, ami tetszik neki, és ami aztán évekig ott lóghat a szekrényében. Na meg ezáltal lesz egy olyan holmija, ami emlékezteti is a nyaralásra.

De ha valaki nem is ennyire elszánt, hogy tényleg azért menjen el egy másik országba, hogy aztán ott megnézegesse a divatos boltokat, de mégis mindenki akar valami jellegzetes szuvenírt elhozni, ha már külföldön jár. Egy ilyen jellegzetes öltözködéssel kapcsolatos dolog lehet Olaszországban a különböző bőrből készült holmik. Éppen úgy, mint a pizza és a kávé, az olasz bőrből készült dolgok is nagyon híresek. És nagy valószínűséggel a magyar turisták is sok bőrből készült kabátot vettek ott az évek során, amikor nyaralni mentek. De persze nem csak kabátot lehet csinálni bőrből, hanem mindenféle más kiegészítőt is, mint kesztyűt, vagy pénztárcát, vagy cipőt, vagy övet, vagy táskát.

Engem a többi dolog kevésbé érdekel, de nagyon is szeretem a táskákat, már rengeteg van otthon különböző színekben, és különböző méretben. A férfiak ezt nem értik meg, hogy miért olyan fontos egy nőnek, hogy több táskája legyen, pedig egyértelmű, hogy nem lehet minden alkalomra csak egyet használni. Van olyan, amit az ember elvisz a munkahelyére, aztán egy kisebb is elég lehet az egyéb programokhoz, és akkor még nem is beszéltünk az alkalmi táskákról, amit az ember mondjuk a színházba vagy az operába visz magával. De ezek még csak a típusok, ezen kívül a szín is fontos. Lehet, hogy már annyira nincs megkötve az, hogy a cipőnek és a táskának pont olyan színűnek kell lennie, de akkor is illik egyeztetni a kettőt, nem csak úgy találomra, választani egyet. És sokan még mindig tartják azt, hogy barna cipőhöz nem igazán illik fekete táskát venni.

Szóval ebből is ki lehet találni, hogy szeretem a táskákat, és fontosnak tartom, hogy tudjak a különböző méret és szín variációk közül válogatni. De nem csak ez fontos, hanem a minőség is. Hiába veszel meg te akármilyen, divatos táskát, ha az rosszul van megcsinálva, és a műbőr meg a más szintetikus anyagokból készült táskák bizony hamar tönkre mennek. Nekem is volt már olyan táskám, ami körülbelül tényleg csak 2 vagy 3 hónapig bírta, aztán dobhattam is ki. De bőrből sem mindegy, hogy az ember mit vesz, mert valamelyiknek a festése gyatra, ereszti a színét, vagy könnyen berepedezik, és akkor a festésben is világosabb sávok lesznek. És a bőr sem minden esetben olyan tartós, mint ahogy az ember hinné.

Párszor már jártam Olaszországban és én is vettem ott bőr táskát, eddig mindegyik ki is bírt több évnyi hordást. Tényleg nem véletlenül mondják, hogy az olasz táskák jó minőségűek, mert tényleg jó anyagokból csinálják őket. Meg még a megmunkálás módja is fontos, hogy az egyéb anyagokat, például a csatokat meg szegecseket hogyan rakják rá, aztán meg hogyan rakják össze az egészet. Ha ezekre odafigyelnek, akkor abból lehet egy jó minőségű termék, és én úgy vettem észre, hogy az olaszok ügyelnek az ilyen kisebb részletekre is. Emiatt lesz tartós egy termék.

Szóval jó pár táskám van már, amit nyaralás alkalmával szereztem, de mégsem mehetek mindig vissza Olaszországba, amikor az egyiknek valami baja lesz, és újat kell vennem. Tehát valahogyan meg kellett találnom azt a boltot, akik kb. olasz minőségű táskákat árulnak, de itthon. Ráadásul nem nagyon akarok sokat menni érte, nem akarom bejárni a fél várost, csak hogy találjak egy jó bőrdíszművest, mivel elég elfoglalt vagyok, nincs erre nekem időm.

Így egy kézenfekvő megoldást választottam, és elkezdtem nézni a neten a bőr táska választékot. Bár általában félek a neten rendelni, mert nem látod magad előtt a terméket, nem foghatod előbb a kezedbe, nem tudod megvizsgálni, és végül te se tudhatod, hogy milyen terméket kapsz, amikor kihozzák. De ebben a netes boltban olyan sok termék volt, hogy nem tudtam elmenni mellette. Ráadásul ők tényleg kimondottan táskákra szakosodtak, és ez általában ez egy jó jel, de emellett is van egy csomó más termékük, például pénztárcák, bőröndök, ékszeres dobozok. De ha valaki kimondottan táskát keres, abból is van többféle, például árulnak ott női bőr divattáskát, férfi és női bőr aktatáskát, bőr orvosi táskát, bőr vadász táskát, övtáskát, alkalmi táskát, és ha valakinek épp az kell, bőr laptoptáskát is. A Bagbox webshop ezért akkor is ideális lehet, ha ajándékot keresel valakinek, mert itt aztán biztos, hogy mindenkinek találsz valamit, akár a gyerekeknek is, mert iskolatáskákat is tartanak.

Vagyis nagyon széles a választék még egy kategórián belül is. Nekem is nagyon nehéz volt választani a sok különböző modell meg méret közül, de a termék leírásánál pontosan le vannak írva a lényeges dolgok, például a méret és az anyag is. Én egy piros válltáskát választottam végül, ami kicsit emlékeztetett azokra a táskákra, amiket Olaszországban láttam, hasonló a formája azokhoz. Meg is rendeltem, aztán vártam, hogy kihozzák. A kiszállítás maga ingyenes volt, és azért is nem féltem végül rendelni, mert simán visszaveszik a terméket, és ha valaki 30. 000 ft felett rendel, akkor ők küldenek ingyenesen egy futárt, aki kicseréli a terméket. Ez a módszer még egyszerűbb is, mintha nekem kéne visszamennem a boltba, ha rájövök, hogy mégse szeretném a terméket, amit korábban megvettem. Így már tényleg ki se kell lépnem a házból.

Egyébként a terméket nagyon hamar ki is hozták, és pont olyan volt, mint a képen. Nem csak a képen nézett ki jó minőségűnek, hanem valóban jó minőségű bőrből is készült, és a varrás is mindenhol szép. Tényleg olyan a termék, amilyet vártam. Ráadásul megtudtam, hogy van nekik egy vip programjuk, amire fel lehet iratkozni, csak az e-mailed kell megadni, és akkor küldenek neked mindenféle jó ajánlatot és értesítést az akciókról.

Eddig nem hittem, hogy itthon is találhatok olyan táskákat, mint amiket Olaszországban is láttam a nyaralások alatt, de most már végre van egy olyan webbolt, ahonnan bátran rendelhetek. Szerencsére az internetnek köszönhetően már nem kell akkor sem távolról álmodozni egy különleges termékről, hanem ha kicsit utánanéz, kiderülhet, hogy nem is olyan nehéz megszerezni.

Ha valaki szereti az olasz termékeket, biztos sokra közülük talál alternatívát, ahogy a különböző olasz ételek is eléggé elterjedtek már itthon. Úgy látszik, hogy az olasz divattal is ez a helyzet.