Márpedig motoros dzsekit fogok venni!

Az egyik barátnőmmel mindketten imádunk motorozni, így néhány éve úgy döntöttünk, összekötjük a szenvedélyünket egy közös nyaralással is. Imádom az olasz ételeket és úgy az egész életérzést is, ami ott elkapja az embert, így nem is volt kérdés, hogy mi lesz az úti cél. Pontosan megterveztünk mindent, hiszen rengetek kilométert szerettünk volna megtenni két keréken. Alapvetően mindketten kalandor típusok vagyunk, úgyhogy ennek az útnak is nagy örömmel vágtunk neki. Hajnalban indultunk, egy megállót terveztünk a szlovéniai Blednél, mindketten régóta szerettük volna már megnézni azt a környéket. Remek hangulatban telt az utazás, a tónál éjszakáztunk egyet, majd továbbindultunk Olaszország felé.

Jó néhány éve vettem a motoros bőrdzsekimet, kezdett kicsit elnyűtt lenni, ezért elterveztem, hogy a nyaralás során vásárolni fogok egy újat magamnak afféle emlékként, amit az ember hazahoz a távoli országból. Furcsa, mert a barátnőm egyébként nem szentelt olyan nagy figyelmet az ilyen dolgoknak, sosem vásárolt jó minőségű motoros kiegészítőket, pedig szerintem ezek elengedhetetlenek. Az én motoros bőrdzsekimet  egyébként direkt a magyarok igényeihez igazították, egy remek weboldalról rendeltem és nehezen is válok meg tőle. A nyaralás alatt vásároltam egy újat, de talán ha két órát volt rajtam összesen azóta, akkor sokat mondtam. Túl merev volt, vagy nem is tudom. És hát akárhogy is kerestünk egy jó kis motoros boltot, valahogy nem találtunk egyet sem az útvonalunk közelében Olaszországban. Egyetlen kisebb üzlet volt, ahova persze be is tértünk. Az eladó nagyon kedves fiatal férfi volt, bár törte az angolt, de könnyen megértettük egymást, csak sajnos többet értett a gasztronómiához, mint a motorozáshoz. A legjobbnak tűnő motoros bőrdzsekit megvettem aztán, és bár méretben is passzolt, valahogy mégsem bizonyult annyira jónak, mint amit otthon vettem még évekkel ezelőtt. Legalább ajánlott néhány remek éttermet az eladó, ezért már megérte bemenni és vásárolni is.

Olaszországban egyébként rengeteg új helyet felfedeztünk két keréken, gyönyörű tájakat láttunk, érdekes emberekkel találkoztunk, azóta is örömmel gondolok vissza arra a két hétre – ennyit sikerült ugyanis pihenéssel töltenünk. Olaszország nem véletlenül a kedvenc helyem persze az otthonom után.

Visszatérve a motorozásra és a dzsekikre, mert ez konkrétan a szívügyem lett, elhatároztam, hogy valahogy rászoktatom a barátnőmet a minőségi kiegészítőkre. Kölcsönadtam neki a dzsekimet kipróbálásra, amíg rajtam az új, Olaszországban vásárolt darab volt. Alig tudtam visszakérni tőle, amikor már elviselhetetlenül kényelmetlenül éreztem magam az új kabátban. Hazaérkezésünk után szinte könyörgött, hogy mutassam meg neki, hol vettem azt a hihetetlenül kényelmes motoros bőrdzsekit. Nem tudtam ellenállni a kísértésnek, és beszereztem inkább én is egy újat, amikor ellátogattunk a kedvenc üzletembe. Addig-addig nézelődtünk aztán, hogy óriási szatyrokkal jöttünk ki mindketten és nem csak dzsekiket, hanem sisakokat, nadrágot és szuper kesztyűket is vásároltunk.

Már megérte együtt Olaszországba indulnunk, sikerrel járt ugyanis a küldetésem, azóta csak minőségi ruhákban és kiegészítőkkel motorozunk mindketten a barátnőmmel és rendszeresen szervezünk hosszabb utakat is magunknak. Jártunk azóta többször külföldön és tervben van a közeljövőben is egy nagyobb kirándulás, szintén Olaszországba. Akárhogy is próbálkozom, nem tudok olyan jó pizzát sütni, mint amit ott enni lehet, szóval muszáj visszamennünk és meglátogatnunk az éttermeket, amiket még az a bolti eladó ajánlott nekünk, akitől azt a szörnyű dzsekit sikerült vennem. Nem bánom, megérte, legalább tudom, hogy nem érdemes kísérleteznem az ilyesmivel és elfogadtam, hogy borzasztóan kényes vagyok a ruháimra, amiket hordok. Egy egész utat el tud rontani egy rossz dzseki vagy nadrág, a szép táj helyett pedig aztán majd arra emlékszem, hogy mennyire szorított a nadrág, vagy mennyire befújt a szél a kabátom alá. Na, ezek nekem nem érik meg, így inkább fizetek többet, de aztán évekig élvezem a szenvedélyem úgy, hogy közben semmi máson nem kell aggódnom.